economie

25 feb 2008, 10:10

Handelsmissie Spanje succes voor Groninger bedrijven

De handelsmissie die de Kamer van Koophandel Noord-Nederland vorige week naar Spanje heeft uitgevoerd is voor de zestien deelnemende bedrijven een zakelijk succes geworden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van 10 tot en met 14 februari reisden zestien ondernemers uit Noord Nederland af naar Madrid en Barcelona voor een handelsmissie. Van de deelnemers waren vijf afkomstig uit de provincie Groningen, vijf uit Friesland en zes uit Drenthe. Alle bedrijven hebben goede contacten gelegd en zien voor de toekomst grote afzetmogelijkheden.

De firma Feemol uit Veendam, producent van golfwagentjes, gaat bijvoorbeeld een offerte uitbrengen voor een order voor de levering van 200 wagens. Hiermee is een omzet gemoeid van 50% van hun afzet van vorig jaar. En de firma Drenth Holland uit Oude Pekela, een metaal weverij, heeft een proeforder gekregen van de Spaanse papierfabrikant voor Eurobiljetten. Drenth levert het weefsel waarop het watermerk ingedrukt wordt.

Deze reis is mede georganiseerd in voorbereiding op de Spaanse wielerronde VUELTA die volgend jaar zal starten in Assen. De nu opgedane Spaanse contacten zullen dan worden uitgenodigd om het begin van de wielerronde bij te wonen.

De missie werd uitgevoerd met gelden uit WWCOM4.