economie

20 apr 2009, 10:10

Guerrilla Gardeners slaan toe in Groningen: stiekum tuin aangelegd bij Hoofdstation

GroenLinks heeft samen met de ‘Guerrilla Gardeners ’stiekum een tuin aangelegd bij het Hoofdstation in de stad Groningen, naast de Werkmanbrug. GroenLinks werkt samen met de Guerrilla Gardeners, bewoners die zelf de schop ter hand nemen om bloemen en struiken te planten in hun eigen straat of buurt. Het verschijnsel 'guerrilla gardening' is over komen waaien uit Engeland en de Verenigde Staten. Betrokken bewoners met groene vingers toveren, gewapend met gieter, schop en planten, de stad om in een groene oase. In Groningen zijn momenteel 10 Guerrilla Gardeners actief.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


Ze leggen contact via de website www.guerrillagardeners.nl. GroenLinksers in het hele land komen in actie voor een groenere leefomgeving.

Met de slogan 'Dit land kan zoveel groener' voert GroenLinks actie voor meer groen in de stad en het groen houden van het open landschap. In dit deel van de binnenstad van Groningen (Stationsgebied) komt erg weinig openbaar groen voor. Door een tuin aan te leggen maken wij een begin met het groener maken van Groningen. De actie vormt ook een mooie aftrap voor Earth Day, die komende woensdag 22 april wereldwijd gevierd wordt als de dag waarop het leefbaar houden van de aarde centraal staat.