economie

16 nov 2008, 20:08

‘On Stage Parade’ van Ondernemerstrefpunt Groningen: grootschalige ontmoeting tussen ondernemers en studenten

Groningen is, zoals gemeld, sinds vorige week een ‘Ondernemerstrefpunt Groningen’ rijker. Dat is een initiatief om de afstand tussen bedrijfsleven en onderwijs te verkleinen. Woensdag 19 november organiseert dit nieuwe Ondernemerstrefpunt Groningen in het kader van de opening een ‘On Stage Parade’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maandag 10 november werd dit het Ondernemerstrefpunt Groningen officieel geopend door Staatssecretaris Aboutaleb en Wethouder Jaap Dijkstra van economische zaken. Het is een landelijk uniek concept om vraaggericht, gebiedsgewijs en over de hele range van opleidingen de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verkleinen.

Het OndernemerstrefpuntGroningen is een initiatief van de Gemeente Groningen om in samenwerking met de Vereniging Bedrijvenpark Zuidoost en Vereniging Bedrijventerrein Noordoost en bijna alle onderwijsinstellingen [Hanzehogeschool, Unipartners, Noorderpoort, Onderwijsgroep Noord en alle Openbare en Christelijke Voortgezet Onderwijs scholen in de Gemeente Groningen om de afstand tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verkleinen.

Komende woensdag 19 november organiseert het Ondernemerstrefpunt Groningen in het kader van de opening een On Stage Parade. Er is een popprogramma georganiseerd waar tussen 13.30 en 16.30 onder andere Brainpower, DJ Low Pro en de XXL Zernikeband zullen optreden. De organisatie verwacht ongeveer 1000 leerlingen en studenten van de aangesloten opleidingen. Ze worden vervoerd door Arriva gesponsorde bussen.

Naast dit programma brengt de organisatie ondernemers en studenten (VMBO, MBO, Hanze en RUG en Christelijk en Openbaar Voortgezet Onderwijs) bij elkaar in de vorm van een informatiemarkt. Ondernemers komen hier bij elkaar met het doel in contact te komen met studenten en studenten te voorzien van informatie over de desbetreffende organisatie. Voor studenten is dit een uitgelezen kans om hun netwerk uit te breiden en kunnen direct in contact komen met ondernemers. De OnStageParade zal een jaarlijks terugkerend evenement worden.

De OnStageParade is woensdag 19 november van 13.30 tot 16.30 in de hal van de Milieudienst.

Meer informatie kunt u vinden op

www.ondernemerstrefpuntgroningen.nl