economie

17 aug 2008, 12:12

Groningse wijnkoper brengt Groningens Ontzet-wijn

Op 28 augustus a.s. zal Gerard Brok, eigenaar van Wijnkoperij Henri Bloem, de eerste magnumfles ‘Groningens Ontzet’ tijdens het Concours Hippique in het Stadspark aan burgemeester Jacques Wallage overhandigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ter gelegenheid van ‘de 28ste’ heeft de zich recent aan de Verlengde Hereweg 26-28 gevestigde Wijnkoperij Henri Bloem het initiatief opgevat een “Groningens Ontzet-wijn” in het assortiment op te nemen. Het betreft een sappig kruidige, rode Spaanse wijn. Het etiket toont prominent het door Otto Eerelman gemaakte schilderij van de paardenkeuring op de Grote Markt. In een toelichting op het achteretiket wordt ingegaan op de historische gebeurtenis. Smakelijk en educatief! Bovendien komt een gedeelte van de opbrengst van iedere fles wijn ten goede van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken om deze jaarlijkse traditie in ere te houden.

Het assortiment van Wijnkoperij Henri Bloem, loopt uiteen van een ruime sortering wijnen onder de € 5,00 met een fantastische kwaliteit tot absolute topwijnen uit de Bordeaux en de Bourgogne. De basis hiervoor is de zorgvuldige selectie van kwaliteitswijnen rechtstreeks bij de bron: wijnproducenten die karaktervolle wijnen maken.

Wijnkoperij Henri Bloem is door de vooraanstaande wijnjournalisten Hubrecht Duijker en Harold Hamersma in hun Wijnalmanak uitgeroepen tot de beste wijnspeciaalzaak van Nederland in 2008.

Voor informatie kunt u zich wenden tot eigenaar Gerard Brok.