economie

24 aug 2009, 07:07

Groningse uitgever Noordhoff geeft 700.000 basisschoolkinderen cd-rom voor rekenen en taal

De Groningse uitgeverij Noordhoff – vroeger onderdeel van het beroemde Wolters – Noordhoff - heeft een slimme manier gevonden om de eigen naamsbekenheid in het onderwijs te vergroten. Een origineel maar ook zeer bruikbaar cadeautje voor 700.000 leerlingen in heel Nederland. Waarmee de stad Groningen als educatieve uitgeefstad ook even weer op de kaart wordt gezet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor veel kinderen is het weer even wennen, na een lange zomervakantie vol vrijheid en spelen weer terug de klas in. Ter ere van de eerste schooldag krijgen 700.000 leerlingen in het basisonderwijs van Noordhoff Uitgevers een AmbraSoft mini cd-rom cadeau, waarmee ze thuis kunnen spelen én rekenen en taal kunnen oefenen. Het grote belang van goede taal- en rekenvaardigheden, juist in het basisonderwijs, wordt hiermee onderschreven.

700.000 cadeautjes
Tijdens de eerste schooldag ontvangen 700.000 leerlingen in het basisonderwijs (in de groepen 3 t/m 8) via de school een gratis AmbraSoft mini cd-rom. Met deze mini cd-rom kunnen kinderen thuis op een speelse en verantwoorde manier met taal en rekenen aan de slag.
Wim Swier, Uitgeefmanager AmbraSoft: “Goede reken- en taalvaardigheden vormen de basis van en voorwaarde voor de gehele verdere opleiding van een kind. Met de mini cd-rom werken de kinderen op een leuke maar ook verantwoorde manier met een goed oefenprogramma.”

Ontwikkelen reken- en taalvaardigheden
De computerprogramma’s van AmbraSoft (oefensoftware taal en rekenen voor de leeftijdsgroepen 4-12 jaar) worden op 70% van alle Nederlandse basisscholen gebruikt. Een groot aantal basisschoolkinderen ontwikkelt daarmee op een speelse en moderne manier hun vaardigheden in rekenen en taal. De bij de kinderen bekende en geliefde personages Tom en Tamira helpen hierbij.

Thuis oefenen met de software van school
De opdrachten op de mini cd-rom zijn geselecteerd uit het AmbraSoft Familiepakket, populair bij ouders en leerlingen die thuis spelenderwijs taal en rekenen willen (laten) oefenen. Deze software sluit aan op de op school gebruikte versie (het Schoolpakket). In het programma zijn vijf onderdelen op ingenieuze wijze met elkaar verbonden: rekenen, tafels, taal en werkwoorden en ontspanning. (zie voor meer informatie www.ambrasoft.nl).

Winnende leerling wordt getekend figuurtje in de oefensoftware
AmbraSoft organiseert bij de aftrap van het schooljaar ook een wedstrijd, waarbij kinderen door het spelen van een online spel het klasgenootje van Tom en Tamira kunnen worden. De winnaar wordt als getekend figuurtje opgenomen in de oefeningen van het AmbraSoft pakket van 2010/2011. Er zijn tal van leuke prijzen te winnen voor de kinderen zelf of voor de hele klas. (zie voor meer informatie www.tomentamira.nl).