economie

28 sep 2008, 14:02

Groningse ondernemers in unieke autorally rond de Baltische Zee

Zaterdag was er op het TT-circuit in Assen een geslaagde informatiebijeenkomst over de Nordconnect Trial, de bijzondere autorally voor noordelijke ondernemers die in mei volgend jaar wordt verreden rondom de Baltische Zee. Potentiële deelnemers, sponsoren en overige belangstellingen lieten zich in Assen uitgebreid informeren en enthousiast maken over dit bijzondere evenement. Organisator Bart Rietbergen ging voor de goed gevulde zaal uitgebreid in op het doel van de rally, de organisatie en de route. Na afloop meldden zich al spontaan diverse deelnemers aan voor deelname.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Nordconnect Trial is een uniek evenement voor noordelijke ondernemers: een uitdagende tour rally rondom de Baltische Zee met zowel klassieke en moderne auto’s. De rally wordt verreden van 2 tot en met 10 mei 2009. De start is in Leeuwarden en de finish negen dagen later in Groningen. De route gaat door Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Zweden en Denemarken. De rally is een initiatief van Nordconnect, onderdeel van de drie noordelijke provincies. De organisatie is in handen van Bart Rietbergen, bekend van o.a. de Winter Trial en de Himalaya Trial.

Kansen in het Noorden
De regio rond de Baltische Zee is een interessant gebied en biedt kansen voor ondernemers in Noord-Nederland. Het scoort al jaren hoge cijfers op het gebied van economische groei en innovatie. De Nordconnect Trial biedt ondernemers de kans om deze regio op een unieke wijze te leren kennen. Overdag genieten zij van een prachtige autorit, onderweg en ’s avonds kunnen zij kennismaken met interessante gesprekspartners in deze regio. Want onderweg worden er op diverse plaatsen contactbijeenkomsten georganiseerd met vertegenwoordigers van bedrijfsleven, overheden en intermediaire organisaties. Het doel van de rally is dan ook om aandacht te vragen voor het interessante gebied waar de route doorheen voert. Op deze manier wil Nordconnect op een aantrekkelijke wijze een basis leggen voor nauwere banden tussen deze regio en Noord-Nederland.

Aandacht voor duurzaamheid
Iedereen kan met zijn of haar auto meedoen aan de Nordconnect Trial. Er zijn drie deelnemerscategorieën: oldtimers (auto’s tot 1977), youngtimers (auto’s vanaf 1977) en auto’s op alternatieve brandstoffen. De laatste categorie is een primeur in de rallywereld. Hiermee wil de organisatie het gebruik van alternatieve brandstoffen, zoals aardgas, biodiesel en hybride, promoten. Noord-Nederland loopt op het gebied van alternatieve brandstoffen voorop in Nederland en ontwikkelt zich tot één van de belangrijke energieregio’s in Europa.

Meer informatie over de Nordconnect Trial is te vinden op www.nordconnecttrial.eu. Informatie over deelname en inschrijving kan worden verkregen via info@thetrial.nl of telefonisch via 0578-575100.