economie

22 okt 2008, 09:09

Groningse bedrijven steunen Nacht van de Nacht

Veel Groningse bedrijven doen mee aan de Nacht van de Nacht, die op de agenda staat voor zaterdag 25 oktober. In deze nacht, waarin de klok een uur wordt verzet, doen honderden gebouwen, kerken, bruggen en monumenten verspreid over heel Nederland de lichten uit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Groningen werken de gemeenten Eemsmond, Groningen, Zuidhorn, De Marne, Winsum, Ten Boer, Marum, Menterwolde en Leek mee aan de Nacht en wordt de verlichting van openbare gebouwen gedoofd. Ook bij het Waterbedrijf Groningen, Groningen Seaports, Ikea en de Gasunie gaan de lichten uit.

Het blijft niet bij één nacht. Steeds meer gemeenten en bedrijven nemen structurele maatregelen. De gemeenten Groningen en Zuidhorn zijn hard bezig om hun openbare verlichting voor langere tijd aan te passen. Zij willen zuiniger, slimmer en minder verlichten, zonder dat hierbij de veiligheid of de sfeer in het geding is. Dit kan door het gebruik van energiezuinige LED-verlichting, goed afgeschermde armaturen - de houder van een straatlantaarn -, en het dempen van openbare verlichting.