economie

29 sep 2009, 09:09

Groninger Ondernemingsprijs: wie van de drie? Donderdag weten we het!

Bij drie bedrijven in de provincie Groningen begint de spanning nu aardig op te lopen. Want overmorgen al, donderdag 1 oktober, wordt bekend of zij de Groninger Ondernemingsprijs in ontvangst kunnen nemen. De uitslag zal bekend worden gemaakt door gedeptuteerde Hans Gerritsen van Economische Zaken. Een en ander gebeurt in Martiniplaza in Groningen. En wie zijn de genomineerden?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Welk bedrijf neemt op donderdag 1 oktober 2009 de Abel Tasman-penning over van Paragon Products in Veendam? Het kleinood is jaarlijks de inzet van de Groninger Ondernemingsprijs, uitgeschreven door de provincie Groningen en de gemeente Groningen. Voor het twaalfde achtereenvolgde jaar wordt de penning uitgereikt aan een bedrijf dat zich volgens de jury onderscheidt in ondermeer strategie, originaliteit, kwaliteit en duurzaamheid.

De jury heeft inmiddels drie bedrijven genomineerd: Frans Nooren uit Stadskanaal (www.fransnooren.nl), Lode bv uit Groningen (www.lode.nl) en Muelink-Grol uit Groningen (www.muelink-grol.com). Het winnende bedrijf ontvangt naast de Abel-Tasmanpenning een uitnodiging voor een dagtocht op het Groninger vlaggeschip 'Voorwaarts Voorwaarts'.

Bestuurders en directies van Groninger bedrijven houden hun agenda op 1 oktober vrij om in de setting van een 'live tv-uitzending' getuige te zijn van de uitreiking, die dit jaar in het teken staat van 'succesvol ondernemen in de crisis'. Een uur lang wordt het thema in een gevarieerd programma onder de loep genomen. Een prominente spreker, genomineerde ondernemingen, muziek en columns komen in de uitzending voorbij.


Ondernemersfestival


Voorafgaande aan de uitreiking van de prijs houdt het ondernemersnetwerk Groninc vanaf 14.15 uur het Ondernemersfestival. Het festival, voor en door ondernemers, omvat een scala aan workshops. Meer informatie is te vinden op www.groninc.nl.

Groninger ondernemers zijn uitgenodigd om de uitreiking bij te wonen.