economie

28 aug 2009, 19:07

Groninger gemeenten trekken samen op bij bestrijding Jeugdwerkloosheid

Maandagmiddag 31 augustus presenteren de wethouders Klaas Steenhuis (Veendam), Meindert Joostens (Delfzijl) en Peter Verschuren (Groningen) namens tal van betrokken partijen een nieuw Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid Groningen ‘Werk in Zicht!’. Ook de andere Groningse gemeenten en tal van instellingen zijn bij het plan betrokken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om de oplopende jeugdwerkloosheid te bestrijden, hebben de wethouders van de dertig arbeidsmarktregio’s op de Jeugdwerktop in Den Haag op 29 juni 2009 aangekondigd om vóór 1 september met uitgewerkte plannen te komen. De ambitieuze inzet daarbij is dat er eind dit jaar geen jongere ongewild thuis op de bank zit.

De gemeente Groningen is gevraagd voor de regio Groningen het voortouw te nemen bij het ontwikkelen van het Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid. In de afgelopen zomerweken is hard gewerkt om het Actieplan voor 1 september klaar te hebben. Dat is gelukt. De Groninger gemeenten en de betrokken partners zijn er gezamenlijk in geslaagd een stevig plan te maken ter bestrijding van de jeugdwerkloosheid in de Noordelijke regio.

Bij de totstandkoming van het Actieplan ‘Werk in Zicht’ zijn de volgende gemeenten en organisaties betrokken:
- Groningen Centraal: gemeenten Groningen, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Marum, Noordenveld, Slochteren, Ten Boer en Zuidhorn.
- Groningen Noord: gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum en Winsum.
- Groningen Oost: gemeenten Bellingwedde, Menterwolde, Pekela, Reiderland, Scheemda, Stadskanaal, Veendam, Vlagtwedde en Winschoten.
- UWV Werkbedrijf.
- Provincie Groningen.
- Noorderpoort.
- Alfa College.
- AOC Terra.
- Hanzehogeschool.
- 3 Regionale Meld- en Coördinatiepunten voortijdig schoolverlaten.
- MKB-Noord.
- VNO-NCW noord.
- Vakbonden FNV en CNV.
- Base-groep (jeugdzorg).
- Colo (koepel van de samenwerkende kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven).