economie

12 feb 2019, 16:04

Groningen voorbeeld in Europa

Groningen voorbeeld in Europa

Groningen heeft zich dinsdagmiddag uitstekend gepresenteerd in Europa. Dat was te danken aan een delegatie van de Groningen City Club en de gemeente Groningen die voor de Europese Commissie in de grote vergaderzaal van Europa (zie foto boven) een presentatie gaven. Zij vertelden over de manier waarop Groningen er in slaagt de winkels aantrekkelijk te houden, waar tal van steden in Europa nog te maken hebben met malaise en leegstaande winkelpanden in het centrum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

GCC en de Gemeente Groningen mochten dinsdagmiddag 12 februari een presentatie geven tijdens een bijeenkomst ‘Revitalising and Modernising the small retail sector’, georganiseerd door de European Commission in Brussel.

 

Simon Poelstra, adviseur stedelijke economie bij de afdeling Economische Zaken van de gemeente Groningen nam de aanwezigen mee in de ontwikkeling die Groningen heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren, en hoe de samenwerking met ondernemers en andere stakeholders is geborgd.

De Groningse delegatie rechts boven aan de tafel
De Groningse delegatie rechts boven aan de tafel

Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, vertelde namens de GCC over de verschillende projecten en de totstandkoming van de Groninger Retail Agenda.

 

In het bijzonder kwam het thema innovatie aan bod. De vraag hoe Groningen zichzelf als meest innovatieve stad kan positioneren en de wijze waarop in samenwerking met andere (internationale) steden hier een vervolg aan kan worden gegeven stond centraal tijdens het netwerken.

Opluchting na afloop: Simon Poelstra (links), Erwin Mulder en Eric Bos
Opluchting na afloop: Simon Poelstra (links), Erwin Mulder en Eric Bos