economie

23 jun 2010, 21:09

Groningen krijgt grootste eendags-golfbaan ter Wereld

Op zondag 4 juli 2010 vindt in het Groninger Stadspark de tweede aflevering plaats van het Rabobank Stadspark Open. De deelnemers spelen op de grootste en meest prestigieuze eendags-golfbaan ter wereld. De baan (PAR 57) is ontworpen door golfbaanarchitect Michiel van der Vaart (Jol Golfdesign) en heeft een lengte van 2223 meter. De opbrengsten van de dag gaan dit jaar naar de kinderboerderij in het Stadspark. De baan is ontworpen door een van Neerlands beste golfbaanarchitecten Michiel van der Vaart van Jol Golf Design (Santpoort, Maarssen). Met de inbreng van Van der Vaart en de ruimte in het Stadspark, wordt de baan de grootste en meeste prestigieuze eendags-

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

golfbaan ter wereld. Van der Vaart stelt: "De baan heeft maarliefst vijf uitdagende wateroversteken en een schitterende PAR 3 met een green die wel vijf meter lager ligt dan de afslag."
Naast het grote golftoernooi is er dit jaar van alles te doen voor nog-niet golfers. "Want," legt organisator Ritzo ten Cate uit, "we willen laten zien dat golf voor iedereen een leuke sport is. Kinderen kunnen bijvoorbeeld gratis meedoen aan een Fun Factory van de De Nederlandse Golf Federatie. Volwassenen kunnen deelnemen aan een gratis proefles van de B&S Golf Academy. We hebben een 'raak de boot' spel op de vijver en uiteraard kun je meelopen met de spelers in het toernooi. En ook dat kan erg spectaculair zijn!"

Deelnemers kunnen zich via de site www.stadsparkopen.nl tot vrijdag 1 juli aanmelden. Kinderen en volwassenen kunnen zich daar ook tot op de dag zelf aanmelden voor de Fun Factory en proefles.