economie

03 sep 2009, 22:10

Groningen krijgt eigen ‘Beursvloer’ in Mediacentrale: initiatief voor maatschappelijk ondernemen

Groningen krijgt een eigen ‘Beursvloer’ in de Mediacentrale. Deze is echter niet helemaal vergelijkbaar met die in Amsterdam: in Groningen gaat het om een bijzondere voorziening voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De beursvloer biedt ondernemers die het gevoel hebben ook eens iets extra voor de samenleving te willen doen de kans om samen met collega’s een klus op te pakken voor een maatschappelijke organisatie. Daarmee laat u zien dat uw bedrijf / organisatie midden in de samenleving staat. Deze derde Groningse Beursvloer woirdt donderdag 1 oktober gehouden. van 14.30 tot 17.00 uur in de Mediacentrale in Groningen. De heer Max van den Berg - commissaris van de koningin in de provincie Groningen - zal de openingshandeling verrichten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groningse Beursvloer is dé plaats waar ‘maatschappelijk betrokken ondernemen’ wordt omgezet in concrete plannen. Maatschappelijke organisaties staan te springen om mensen en middelen. Daarmee kunnen zij projecten uitbreiden of opstarten. Bedrijven willen hun netwerk en ervaring wel eens anders inzetten; geen zakendoen om het geld, maar om goodwill en om de horizon te verbreden. Wanneer bedrijf en vrijwilligersorganisatie iets voor elkaar kunnen betekenen, hebben beide partijen daar profijt van. U leert misschien wel onvermoede talenten van uw collega’s kennen en u kunt op een andere manier voldoening en trots ervaren. Voor een maatschappelijke organisatie geeft de samenwerking toegang tot nieuwe kennis, faciliteiten en vrijwilligers. Winst voor iedereen dus! Maar het gaat niet om geld, de deals op de Groningse Beursvloer worden beklonken met gesloten beurs.

Zo werkt de Beursvloer
Op de Beursvloer wordt niet gehandeld in aandelen, maar in kennis, faciliteiten en menskracht ten behoeve van organisaties. U kunt dicht bij uzelf blijven door het inzetten van eigen of organisatiecompetenties door bijvoorbeeld een training of juridisch advies geven. Maar u en uw collega’s kunnen ook een dag besteden aan het opknappen van een kinderboerderij of een high tea organiseren voor ouderen. Van tevoren worden vraag en aanbod van alle deelnemende partijen aan de Beursvloer aangemeld via de website www.degroningsebeursvloer.nl. Binnen een dynamische sfeer worden op de Beursvloer de partijen met elkaar in contact gebracht en de matches gemaakt. Op de vloer zelf zijn hoekvrouwen en –mannen aanwezig om het contact te stimuleren en de gemaakte afspraken te registreren.

Meedoen?
Deelname aan de Beursvloer is gratis, maar deelnemers moeten zich wel van tevoren aanmelden. Aanmelden van vraag en aanbod kan via de website www.degroningsebeursvloer.nl. Liever nog wat extra informatie of persoonlijk contact? Neem dan contact op met Maud Diemer via info@pmog.nl.

Organisatie
De Groningse Beursvloer wordt georganiseerd door stichting Stiel in samenwerking met het netwerk Platform Maatschappelijk Ondernemen Groningen. Het PMOG wordt dankzij CMO Groningen en de Provincie Groningen in staat gesteld zich verder te ontwikkelen.