economie

04 nov 2008, 10:10

Gasunie staakt, behalve in Groningen

Enkele tientallen werknemers van Gasunie gaan dinsdag staken. Dat heeft FNV Bondgenoten maandag laten weten. Het gaat om personeel van de buitenposten in Ravenstein en Deventer, aldus bestuurder Henk Korthof. Op het hoofdkantoor in Groningen, waar verreweg de meesten van de circa 1400 werknemers zitten, wordt nog niet gestaakt. Mocht er niet snel een cao-akkoord komen, dan kondigt FNV ook in Groningen hardere acties aan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bond had Gasunie eerder een ultimatum gesteld voor een nieuwe cao. Het bedrijf wijst vrijwel alle voorstellen van de bond af, aldus Korthof. Het voorstel van de Gasunie om medewerkers uit de hoogste cao-functiegroepen de keuze te geven uit de cao te treden, vindt hij een ongewenste situatie. Op deze manier wordt het mogelijk dat twee medewerkers in dezelfde functie met dezelfde prestaties verschillend worden beloond, aldus de bestuurder.

Gasunie wil volgens FNV Bondgenoten verder geen tegemoetkoming voor gestegen ziektekosten bieden. De bond wil tenslotte een ruimere mogelijkheid om overwerkuren in vrije tijd op te nemen.