economie

10 aug 2008, 19:07

Gasunie aast op tweede Duits netwerk, nu van energiebedrijf RWE

Gasunie heeft belangstelling voor de overname van het gasnetwerk van het Duitse energieconcern RWE. Dat meldt de nieuwssite nu.nl Vorig jaar nam Gasunie al een eerste groot Duits leidingnet over. De aankoop van nog een Duits leidingnet past uitstekend in de Nederlandse ambitie om ook in de toekomst een belangrijke rol te blijven spelen in de gasdistributie in Europa.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De website nu.nl citeert bestuursvoorzitter van Gasunie, Marcel Kramer, die over de aankoop uitspraken deed in de Duitse krant Handelsblatt.

"We gaan zeker kijken naar het RWE-net. Het is onze verantwoordelijkheid om de hele infrastructurele markt in Noord-Europa nauwlettend in de gaten te houden", aldus de topman tegen de krant. RWE is nog niet begonnen met het verkoopproces van het gasnetwerk.
RWE zei eind mei het gasnetwerk in Duitsland te gaan verkopen. Eind vorig jaar liep Gasunie ook tegen forse concurrentie aan in de strijd om de gastransporttak van het Noord-Duitse BEB Erdgas und Erdöl.
Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) was destijds juist blij met de overname omdat deze past in haar ideeën om van Nederland de spil te maken in de gasvoorziening van Noordwest-Europa.