economie

29 apr 2008, 11:11

Essent wordt partner Energy Delta Institute

Energiebedrijf Essent heeft zich als associated partner aangesloten bij Energy Delta Institute (EDI). Volgens Essent krijgt Nederland hiermee een impuls als kennisland op het gebied van gas.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

EDI en Essent gaan nauw samenwerken bij het vergaren en overdragen van kennis over gas. Zo kan Essent gebruik maken van de opleidingsprogramma's die EDI biedt en ook zullen nieuwe opleidingen worden ontwikkeld. Daarnaast krijgt Essent toegang tot EDI's uitgebreide kennisnetwerk, bestaande uit EDI's partners en (inter)nationale organisaties en kennisinstituten.

Essent-directeur Michiel Boersma: “Als Nederlands grootste energiebedrijf stappen we graag mee in dit internationale kennisnetwerk om onze medewerkers hun ervaringen te laten delen met andere collega's uit de sector en op de hoogte te blijven van de meest recente marktontwikkelingen. We benadrukken daarmee eveneens onze aanwezigheid in de Nederlandse samenleving.”

EDI is een samenwerkingsverband tussen N.V. Nederlandse Gasunie, GasTerra b.v., het Russische OAO Gazprom en de Rijksuniversiteit Groningen, aangevuld met Shell en RWE. EDI's belangrijkste doel is bijdragen aan het opleiden van energiemanagers.