economie

10 sep 2008, 20:08

EKOnoom.nl brengt biologisch ondernemen in Groningen in beeld; Biologische bezorger heeft al duizend klanten

Biologische webwinkel en bezorgdienst EKOnoom.nl uit Noordwolde organiseert op 21 september 2008 de EKOnoom BIOtoer. De EKOnoom BIOtoer bestaat uit een wandel- en fietstocht door de provincie Groningen. EKOnoom.nl wil met deze BIOtoer ‘biologisch Groningen’ onder de aandacht brengen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

EKOnoom.nl organiseert de wandel- en fietstocht voor iedereen die geïnteresseerd is in producten van biologische komaf uit eigen regio, graag eens een kijkje in de keuken neemt van een biologisch bedrijf of wil genieten van het Groninger landschap. EKOnoom.nl wil met de EKOnoom BIOtoer de provincie Groningen beter op de biologische kaart zetten.

Onderweg


De EKOnoom BIOtoer start en eindigt bij het NS station in Winsum. De wandelaars hebben de gelegenheid om mee te doen aan een begeleide wandeling door Winsum. Paulien Ex, gids voor Groningen Stad en Ommeland, neemt de deelnemers mee langs bijzondere plekken in het dorp. De fietstocht gaat van Winsum naar Eenrum. In Eenrum staat een bezoek aan de Notoarestoen op het programma. Jetske Knol verzorgt hier een rondleiding door de botanische tuin. Zowel de wandelaars als de fietsers brengen ’s middags een bezoek aan een biologische boerderij en kaasmakerij in Winsum. Eigenaar Martin Wiersema zet op 21 september de deuren open voor de deelnemers van de EKOnoom BIOtoer. Hij biedt de gelegenheid om zijn producten te laten proeven en zal vertellen over zijn boerderij.

1000 klanten


EKOnoom.nl is gestart in de zomer van 2001 met het bezorgen van pakketten met biologische groenten en fruit in de stad Groningen. EKOnoom.nl heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een webwinkel met een breed biologisch assortiment en er wordt inmiddels geleverd aan meer dan 1000 klanten, verspreid over Noord Nederland. Peter van Kampen is de oprichter en stuwende kracht achter EKOnoom.nl. Samen met negen toegewijde medewerkers wordt er elke week gewerkt aan het verwerken van de bestellingen, het inpakken en het bezorgen van de boodschappen.

Meer informatie en aanmelden: www.ekonoombiotoer.nl