economie

15 sep 2008, 19:07

Drie genomineerden voor titel: “Zakenvrouw van het Noorden 2008”

Drie Groningse vrouwen, met een eigen bedrijf of in een hoge managementfunctie in het zakenleven, zijn genomineerd voor de titel: ‘Zakenvrouw van het Noorden’ voor het jaar 2008. Het gaat om Renske Bos, (directeur Bos & Bos Catering}, Manon Copini( district director Retail ING Bank) en Alfride Groenewold (directeur Area Reiniging).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De drie zakenvrouwen strijden op 28 oktober 2008 om de felbegeerde titel “Zakenvrouw van het Noorden”. Nog een laatste keer mogen zij zich, dit keer live, aan het publiek en de jury voorstellen en zich van hun beste kant laten zien. De jury zal na bedrijfsbezoeken bij de genomineerden een oordeel vellen wat voor 60% telt. Tijdens Women in Business krijgt het publiek ook de kans om te stemmen, hun stem telt voor 40%. Al met al wordt een inspirerende en een spannende bijeenkomst.

De drie genomineerden van dit jaar zijn allen sterke vrouwen met een uiterst krachtig zakelijk instinct. Deze Dames zijn geselecteerd op basis van criteria als: ondernemerschap, strategische visie, commerciële gerichtheid, innovatief zijn, het motiveren van anderen & zichtbaar zijn in het netwerk en het markt- en klantgericht denken en handelen.

Bos

Als mede-eigenaar van het succesvolle cateringconcept Bos&Bos Catering, Brasserie Bites en het Koetshuys Ennemaborgh heeft Renske Bos met haar zakelijke instinct en onuitputtelijke drive een prachtige portfolio opgebouwd als succesvolle Noordelijke onderneemster. Na ervaring op te hebben gedaan in een variatie van functies zoals pr functionaris, partymanager en F&B supervisor, werd het in 2003 tijd voor een eigen cateringbedrijf. Een bedrijf wat binnen de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een nog steeds vernieuwend cateringconcern met vele terugkerende opdrachtgevers. In 2004 werd zij (mede) eigenaar van het Koetshuys Ennemaborgh en 2006 zette zij de succesvolle Brasserie Bites op de kaart.

Copini

Manon Copini is een tevens een zakenvrouw van krachtig kaliber, uit weer een heel andere wereld. Zo heeft zij als Manager in Hong Kong gewerkt en als Coördinator International Relations, Economic Development & Major Projects in Australië. Na deze veelbewogen periode keerde zij terug naar Nederland begin 2004 en ging zij als General Manager aan de slag. Eind 2004 begon zij aan haar huidige baan als District Director Retail bij de ING Bank in Groningen. Hier is zij verantwoordelijk voor het Sales Performance Management van maarliefst 25 SME teams en 31 Personal Banking teams. Zij heeft een volledige reorganisatie binnen de ING Bank teweeg gebracht.

Groenewold

Alfride Groenewold heeft het afgelopen jaar 3 reinigingsbedrijven samengevoegd tot 1 bedrijf en is nu algemeen directeur van Area Reiniging. Met haar Doctoraaldiploma organisatie veranderkunde heeft zij nu een goedlopend reinigingsbedrijf onder zich. Tot op de dag van vandaag blijft ze actueel door het volgen van vele cursussen. Zij leidt een organisatie die kans heeft gezien om binnen 2,5 jaar uit te groeien tot een professionele inzamel en reiniging NV.