economie

14 aug 2009, 08:08

De Vereeniging van Handelaren richt Handelsacademie op

De Vereeniging van Handelaren heeft in Groningen de Handelsacademie opgericht. In samenwerking met de Academie voor Management is de postacademische commerciële opleiding Strategic Business Sales ontwikkeld als eerste opleiding van deze Handelsacademie. Hiermee wil de Vereeniging een concreet initiatief nemen om de noordelijke economie te versterken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Vereeniging van Handelaren (VvH) werd eind vorig jaar benaderd door gedeputeerde Gerritsen met het verzoek initiatieven te ontplooien rond de arbeidsmarkt en de noordelijke economie. Een eigen opleiding is hierbij een eerste stap: een leergang gericht op versterking van de commerciële slagkracht van het management van de leden, vindt de Vereeniging.

“Ook Noord-Nederlandse bedrijven willen de kwaliteit van hun personeel op hoog niveau houden. Dat betekent goede mensen vasthouden en verder laten ontwikkelen. Daarom hebben wij het initiatief genomen voor een opleiding voor commerciële toppers die op boardroom niveau actief moeten kunnen zijn,” aldus Oscar Westerterp van Beljon + Westerterp. Hij heeft samen met Harm Post van Groningen Seaports en Bert van der Haar van !Pet het idee rond de Handelsacademie uitgewerkt. “En daarbij hebben we bewust een partner in het Noorden gezocht. Academie voor Management heeft ruime ervaring met leergangen op het gebied van marketing en management. De samenwerking is al snel de Handelsacademie gedoopt”’, zegt Westerterp.

De Vereeniging van Handelaren, opgericht in 1847, heeft ten doel het bevorderen van sociaal-economische contacten tussen leden onderling en leden en derden, die in de economische activiteiten van Noord-Nederland een grote rol spelen. De Academie voor Management verzorgt al jarenlang Executive Education. Het is één van de succesvolle instituten van Academische Opleidingen Groningen, van Rijksuniversiteit Groningen en Freia.