economie

06 mei 2008, 21:09

DAS – met vestiging in Groningen - behaalt recordwinst van 26,5 miljoen euro

De DAS Groep - mest vestigingen in Groningen en Drachten - realiseerde in 2007 een omzet van 180.6 miljoen euro. In 2006 was de omzet nog 154,6 miljoen euro. Het resultaat voor belastingen bedroeg 26,5 miljoen euro ten opzichte van 25,0 miljoen euro in 2006. DAS behaalde in 2007 een winst na belastingen van 18,5 miljoen euro. In 2006 kwam het resultaat na belastingen uit op 18.0 miljoen euro.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

DAS is Nederlands grootste juridische dienstverlener en biedt naast rechtsbijstandverzekeringen ook incassodiensten en betaald juridisch advies. Met dit brede productenaanbod wil DAS vooral in de mkb-markt in 2008 nieuwe klantsegmenten aanboren.

Daartoe is onder de naam 'DAS VoorDeZaak' een nieuwe serie producten voor mkb-ondernemers en zzp-ers gelanceerd. Juist die doelgroepen hebben behoefte aan vernieuwende diensten op het snijvlak van rechtsbijstand, incasso en juridisch advies. Op het gebied van rechtsbijstand is DAS in Nederland marktleider. Ook in dit marksegment ziet DAS voor de komende periode nog volop groeimogelijkheden zowel in het segment particulieren als in het mkb-segment. DAS is sinds de overnames van een aantal gerenommeerde incassobureaus ook een van de grootste spelers op de Nederlandse incassomarkt.


DAS is de juridische specialist voor particulieren en het mkb en biedt hen rechtsbijstand, juridisch advies en incassodiensten.
DAS is in Nederland en in Europa de grootste gespecialiseerde rechtsbijstandverzekeraar. In 2007 behandelde DAS in Nederland ruim 85.000 zaken, op meer dan 40 verschillende rechtsgebieden. DAS biedt particulieren en bedrijven daarnaast juridisch advies tegen een aantrekkelijk uurtarief. Op het gebied van incasso biedt DAS een breed dienstenpakket dat varieert van het uitbesteden van facturatie en debiteurenbeheer tot en met het minnelijke en gerechtelijke incassotraject.

In Nederland heeft DAS ruim 1200 medewerkers in dienst, waaronder 400 juridische specialisten en 350 incassospecialisten. DAS heeft kantoren gespecialiseerd in rechtsbijstand en juridische diensten in Amsterdam, Arnhem, Rijswijk en 's Hertogenbosch en incassokantoren in Arnhem, Breda, Drachten, Groningen, Rotterdam, 's Hertogenbosch en Zwolle. In september 2008 opent DAS twee nieuwe rechtsbijstandvestigingen in Groningen en in Roermond.


DAS is in Nederland opgericht in 1963 door zeven Nederlandse verzekeringsmaatschappijen en DAS Duitsland. DAS Duitsland bezit 50% van de aandelen, de overige 50% is in handen van de Nederlandse aandeelhouders. Inmiddels zijn er DAS-vestigingen in vijftien Europese landen. Voor meer informatie: www.das.nl.