economie

11 apr 2010, 19:07

Cor Zijderveld nieuwe voorzitter Vrienden Groningen Airport Eelde

Cor Zijderveld (64) is met ingang van 7 april de nieuwe voorzitter van de stichting Vrienden Groningen Airport Eelde. Hij volgt hiermee Sjouke Jan Dijkstra op die zes jaar voorzitter is geweest. Met de komst van Zijderveld zal de stichting een nieuwe koers gaan varen waarbij meer intensief zal worden samengewerkt met het noordelijk bedrijfsleven. De nieuwe voorzitter is afgelopen dinsdagavond verwelkomd tijdens een bijeenkomst die door ruim 300 enthousiaste vrienden van de luchthaven werd bezocht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Cor Zijderveld is o.a. bekend vanwege zijn oud-directeurschap van Akzo Nobel in Delfzijl. Daar-naast is hij voorzitter van de Vereniging Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta, lid van het dagelijks bestuur van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en bestuurslid van VNO-NCW Noord en Groningen.

De Stichting Vrienden Groningen Airport Eelde is in het voorjaar van 1998 op initiatief van de Ka-mers van Koophandel in Groningen en Drenthe en enkele ondernemers opgericht. De Vrienden heb-ben tot doel de voordelen die een sterke regionale luchthaven biedt aan de economische ontwikkeling van het noorden en aan de noordelijke bevolking te promoten.

Daarnaast wil de stichting - onder meer door het geven van informatie - onder de noordelingen een positieve houding ten opzichte van Groningen Airport Eelde tot stand brengen. De Stichting telt op dit moment ruim 900 donateurs.