economie

03 dec 2008, 08:08

CdK slaat eerste paal kantoorpand MNO Vervat Leek

Max van den Berg, Commissaris van de Koningin in Groningen, slaat aankomende vrijdag, 5 december, de eerste paal voor de nieuwbouw van het kantoorpand van aannemingsbedrijf MNO Vervat in Leek. Het wordt de officiële start van de bouw van het nieuwe onderkomen van MNO Vervat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ten noorden van de A7 realiseert de gemeente Leek de komende jaren het nieuwe bedrijvenpark Leeksterveld. Door de ruimtelijke opzet met veel groen en water en de ligging aan de snelweg A7, is deze locatie bij uitstek geschikt voor bedrijven waarvoor representatie en bereikbaarheid van belang zijn.

In opdracht van MNO Vervat ontwikkelde Vervat Vastgoed een nieuw kantoor met werkplaats in de gemeente Leek. De vestiging komt op een zichtlocatie van 5.700 m2 langs de A7 op het nieuwe industrie¬terrein Leeksterveld. Het gehele gebouw, ontworpen door Oscar Vervat, komt op een voet te staan waardoor het lijkt te zweven. In deze voet, die voor de helft in de grond zit, is een ruimte beschikbaar voor archivering en opslag. Achter op het terrein komt een loods te staan voor reparatie en opslag van materieel, tevens wordt hier een asfaltlaboratorium in gevestigd. Het streven is in het najaar van 2009 te kunnen verhuizen naar deze nieuwe locatie.