economie

12 apr 2010, 09:09

Castel in Groningen neemt Lansu+Paulis Communicatiepartners over

Castel Communicatiegroep (Castel) neemt Lansu+Paulis Communicatiepartners (L+P) over. Castel, met hoofdvestiging in Groningen, opende eerder al een vestiging in Den Bosch. Met de overname van alle aandelen in L+P wordt nu een vestiging in Leiden toegevoegd. L+P (10 medewerkers) bestaat op de kop af tien jaar en heeft sinds haar oprichting een sterke positie opgebouwd bij ondermeer rijksoverheid en onderwijs. Castel vindt haar marktpositie vooral in de zorg, de energie en de financiële dienstverlening en zocht al enige tijd naar verbreding van haar markt. Met de overname van L+P, met opdrachtgevers als Ministerie van VWS, Ministerie van

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

SZW, Ministerie van BZK, ,Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden en de VSNU, is deze versterking een feit. Castel werkt voor opdrachtgevers als Enexis, Essent, Friesland Bank, Gasunie, GasTerra, KEMA, Mn Services, Menzis, NAM, Nuon, TNT, Wehkamp en Ziggo.

Castel Communicatiegroep werd opgericht in 1996 en bestaat uit de bedrijven Castel Communicatie (strategisch communicatieadvies), Castel Mediaproducties (av-, tv- en webproducties, events, boeken en bladen) en Castel International Publishers (eigen bladen, boeken en websites). Castel Mediaproducties BV (waar L+P onderdeel van gaat uitmaken) maakte ultimo 2009 een jaaromzet van zo’n € 10 miljoen en een BBI van ruim € 4 miljoen.

Het per 1 april overgenomen Lansu+Paulis Communicatiepartners zal vooralsnog onder eigen naam blijven opereren. Met de toevoeging van Lansu+Paulis Communicatiepartners wordt Castel Communicatiegroep een van de grotere multimediale communicatiebureaus van Nederland. De directie van Castel sluit verdere overnames niet uit.