economie

22 jan 2010, 09:09

BusinessMatch bevordert ondernemerschap onder Groningse studenten

Studenten aan de Hanzehogeschool Groningen moeten uitgedaagd worden om ondernemer te worden of om ondernemend te zijn. Dat is de gedachte achter de stichting BusinessMatch Groningen. BusinessMatch Groningen is een stichting die zich inzet om ondernemerschap onder studenten te bevorderen. Dit doet BusinessMatch Groningen door middel van het organiseren van competities, gastcolleges en student begeleiding. In februari is de finale van een wedstrijd waarin drie studenten van de Hanze Hogeschool Groningen strijden om de prijs voor beginnende student ondernemers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 3 februari zullen de drie finalisten tegen elkaar strijden in het Paleis Groningen, om de BusinessMatch wisselbokaal, de eer en vele andere mooie prijzen. BusinessMatch Groningen organiseert al meerdere jaren de BusinessMatch competitie. In deze competitie krijgen de studenten van de Minor BusinessClass ondernemerschap van de Hanze Hogeschool Groningen de kans om zich met hun bedrijfsconcept te bewijzen tegen over een vak jury.

Na het doorlopen van drie spannende jury rondes zijn dit de drie kandidaten voor de finale van de BusinessMatch Competitie bekent:
- Robert van Rooijen met Inleveren.com
Het digitale service voor studenten om de verslagen op tijd bij docenten te kunnen inleveren.
- Machiel Helmus met Office@Home
Verkoper van de officepod, a life changing event, luxe kantoor voor in de tuin.
-Rick Ploeg met IVP, Interactieve Video Producties Het maken van interactieve films voor op internet waarin bedrijven en personen zich kunnen profileren.

De finalisten zullen door het houden van een pitch de jury en het publiek proberen te overtuigen van hun businessplan.
Het belooft een spannende finale te worden.

De finale
De finale van de BusinessMatch competitie zal plaats vinden in het Paleis Groningen op 3 februari 2010, aanvang 19.00 uur.
De finale bijwonen is mogelijk via aanmelding op de website:
www.business-match.org