economie

07 nov 2008, 08:08

Bouw van start voor grootste bedrijventerrein van Groningen: Westpoort

Wethouder Peter Verschuren (SP) van Groningen slaat morgen, zaterdag 8 november om 14.00 uur op bedrijvenpark Westpoort de eerste paal van het nieuwe logistiek centrum van LCW Groningen bv. Dit is tevens de allereerste paal op het nieuwste bedrijventerrein van Groningen, het grootste in de regio. Bedrijvenpark Westpoort is ontwikkeld in het kader van het stedelijk netwerk Groningen-Assen 2030 en wordt met 150 hectare het grootste bedrijventerrein in de regio. Bij de inrichting van het terrein speelt duurzaamheid een belangrijke rol.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bovendien wordt ingezet op gezamenlijke voorzieningen in de vorm van parkmanagement. De kavels in Westpoort worden tussen 2008 en 2028 in twee fasen van elk zo'n jaar of tien jaar uitgegeven.

LCW Groningen bv behoort tot de top 10 van de noordelijke transportbedrijven. Het bedrijf, met een wagenpark van 70 vrachtwagens en 110 mensen in dienst, verwacht dat de groei van de laatste jaren zich door zal zetten, mede dankzij de nabijheid van grote (inter)nationale bedrijven waarvoor Westpoort is ontwikkeld. De nieuwe locatie van LCW omvat 4 hectare, waarvan 16.000 m2 bebouwd gaat worden als op- en overslagruimte. De verhuizing naar de nieuwbouw staat voor de tweede helft van volgend jaar gepland.

LCW is in 2003 ontstaan na een fusie van drie Hoogkerker transportbedrijven. De directe aanleiding voor de fusie was de realisatie van het bedrijvenpark Westpoort. Door samen te gaan konden de drie bedrijven hun krachten bundelen en op de nieuwe locatie voorzieningen zoals een autowasstraat en garagefaciliteiten delen. Bovendien kent Westpoort een optimale infrastructuur met vanaf 2010 een directe aansluiting op de A7 en daarmee met de Randstad, Duitsland en Scandinavië. In een latere fase krijgt Westpoort een directe aansluiting via een rondweg (noordelijk van Hoogkerk) met de stad.