economie

12 feb 2009, 19:07

Bellen via de kabel van Stichting Kabelnet Veendam van start; eigenzinnig netbedrijf tart KPN

Stichting Kabelnet Veendam heeft de eerste Veendammer aangesloten op bellen via de kabel. De familie J.Schiphuis kreeg van bestuursvoorzitter Haijo Huising van de SKV de benodigde adapter en een bos bloemen overhandigd waarna de adapter werd aangesloten en er direct gebeld kon worden. Het kabelbellen levert een behoorlijke kostenbesparing op, omdat de abonnees hun KPN-abonnement definitief kunnen opzeggen. Van de SKV krijgen ze een nieuw 0598-telefoonnummer, dat direct in werking wordt gesteld. Klanten, die gehecht zijn aan hun ‘oude’ telefoonnummer, kunnen dat eenvoudig laten overnemen door de SKV.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dhr. Jan Schiphuis (69-jaar) was de eerste Veendammer die zich had aangemeld voor bellen via de kabel en werd daarom als eerste Veendammer aangesloten. Op dit moment zijn drie monteurs dagelijks bezig om alle 180 abonnees die zich ondertussen hebben aangemeld aan te sluiten en de verwachtig is dat dit eind februari volledig gerealiseerd is.

Voor een maandbedrag van 12,50 euro kan men 1000 minuten gratis bellen naar alle vaste nummers in Nederland. Als de SKV-abonnees elkaar bellen dan worden er géén belminuten afgeschreven, waardoor ze dus kosteloos met elkaar contact kunnen hebben. Voor het bellen naar mobiele-, internationale- en 0900-nummers wordt wel een vergoeding gevraagd, maar die is slechts zeer gering. Ook aan de veelbellers is gedacht: voor 17,50 euro per maand kunnen ze 2000 minuten gratis bellen. De facturering vindt plaats via de vertrouwde nota van de SKV.

Het kabelbellen levert een behoorlijke kostenbesparing op, omdat de abonnees hun KPN-abonnement definitief kunnen opzeggen. Van de SKV krijgen ze een nieuw 0598-telefoonnummer, dat direct in werking wordt gesteld. Klanten, die gehecht zijn aan hun ‘oude’ telefoonnummer, kunnen dat eenvoudig laten overnemen door de SKV.

Aanmelden voor kabelbellen is mogelijk via de website (www.kabelnetveendam.nl) en aan de bali van de SKV.