economie

20 jun 2008, 09:09

Autorally voor duurzame contacten met Noordoost-Europa

Van 2 tot en met 10 mei 2009 staat er in Noord-Nederland een bijzonder auto-evenement gepland: de Nordconnect Trial 2009. Dit is een langeafstandsrally vanuit de drie noordelijke provincies naar de Baltische Staten en Scandinaviƫ. De Nordconnect Trial richt zich op het Noord-Nederlandse bedrijfsleven en heeft als doel de deelnemers bekend te maken met de vele economische kansen die het bruisende Noordoost-Europa biedt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De deelnemers kunnen onderweg zelf ervaren welke ontwikkelingen zich hier voordoen en kunnen tijdens netwerkbijeenkomsten onderweg kennis maken met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in de betreffende landen. Bij de Nordconnect Trial wil de organisatie in het bijzonder het gebruik van auto’s op alternatieve brandstoffen, zoals aardgas en biodiesel, promoten door hiervoor een aparte categorie open te stellen. Dit is een primeur in de rallywereld.

De Nordconnect Trial 2009 is een initiatief van Nordconnect (onderdeel van het Samenwerkings-verband Noord-Nederland) en wordt georganiseerd door een speciaal hiervoor opgerichte stichting. De uitvoering is in handen van Classique bv, een landelijk bekende en ervaren organisator. In Noord-Nederland onder andere bekend vanwege de in 2007 verreden Champ Car Races in Assen.