economie

26 aug 2010, 21:09

Ambassadeur Verenigde Staten oriënteert zich in Groningen op Duurzaam Ondernemen en woont zaterdag Bommen Berend bij

De ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, mevrouw Fay Hartog-Levin, brengt vrijdag 27 augustus een bezoek aan de stad Groningen. Daarnaast woont de ambassadeur zaterdag 28 augustus een deel van het programma ter gelegenheid van het Groningens Ontzet bij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De volgende onderwerpen komen tijdens het bezoek van mevrouw Fay Hartog-Levin aan de stad Groningen aan de orde: duurzaam ondernemen, groene initiatieven, diversiteit in bewoning van de stad, minderheden.

De ambassadeur brengt vrijdag onder meer bezoeken aan de nascheidingsinstallatie Attero aan de Duinkerkenstraat, het oude Groninger Museum en aan het Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn. De dag begint met een bezoek aan de commissaris van de Koningin, de heer Max van den Berg.

Zaterdagmiddag 28 augustus bezoekt ambassadeur Fay Hartog-Levin samen met burgemeester Peter Rehwinkel ’t Peerdespul op de Drafbaan in het Groninger Stadspark. Zo maakt zij kennis met één van de traditionele, feestelijke activiteiten ter gelegenheid van Groningens Ontzet.