economie

29 dec 2008, 12:12

Alfa-college in Groningen komt met website voor en door talent

In de aanloop naar de jaarlijkse Open Dagen is het Alfa-college op zoek naar talent. Leerlingen in het voortgezet o¬nderwijs kunnen via www.laatjetalentgroeien.nl hun talent laten zien en kennismaken met bestaand talent van het Alfa-college. Hierdoor kunnen leerlingen zich alvast een beeld vormen van het Alfa-college. Met de site hanteert het Alfa-college een nieuwe manier om digitaal en interactief met toekomstige leerlingen te communiceren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De site www.laatjetalentgroeien.nl richt zich speciaal op leerlingen in het voortgezet o¬nderwijs en bevat alle informatie over de Open Dagen van het Alfa-college. Daarnaast staat de site in het teken van talent. Iedereen kan een filmpje maken van zijn of haar talent, bijvoorbeeld met een mobiele telefoon. Door het filmpje op YouTube te zetten en de url te mailen naar laatjetalentgroeien@alfa-college.nl meld je het filmpje aan. Het Alfa-college plaatst het filmpje op de site. Vervolgens kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete filmpje. De inzender van het filmpje met de meeste stemmen krijgt een prijs. En ook o¬nder de stemmers wordt een prijs verloot. Op de site kunnen leerlingen van het voortgezet o¬nderwijs ook met hun eigen talent voor ogen zoeken naar een opleiding of beroep wat bij hen past.
Prijs
Om de talenten te belonen en te stimuleren in de verdere o¬ntwikkeling van hun unieke talent o¬ntvangen de winnaars een even unieke prijs: een Flip Mino camcorder, de snelste en handigste camcorder ter wereld. Gemakkelijk mee te nemen en zeer eenvoudig in gebruik. Nog niet in de winkel, maar wel te winnen bij het Alfa-college.
Open Dagen
De Open Dagen van het Alfa-college vinden plaats op woensdag 28 januari 2009 in Hoogeveen, Hardenberg en Emmen van 14.30 tot 21.00 uur. En in Groningen op vrijdag 30 januari van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag 31 januari 2009 van 10.00 tot 15.00 uur.