economie

19 mrt 2009, 09:09

Alfa-college gaat samenwerken met metaalsector

Het Alfa-college, Lorch Lastechniek Nederland en Kumoweld BV presenteren het Lascollege, een samenwerking in de Noord-Nederlandse metaalsector. Met het Lascollege realiseren de drie partners up-to-date scholing met de nieuwste apparatuur voor lassers en metaalbewerkers. Op vrijdag 20 maart is de feestelijke opening van het Lascollege in de vestiging Techniek & ICT van het Alfa-college, aan de Admiraal de Ruyterlaan in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lorch Lastechniek Nederland en Kumoweld BV hebben de meest geavanceerde apparatuur geleverd, waarmee ze samen met het Alfa-college goede cursussen kunnen verzorgen. Daarmee wordt het bedrijfsleven de komende jaren op maat bediend op scholingsgebied.

Lorch Lastechniek is een van oorsprong Duits bedrijf en werkt in Duitsland al jarenlang samen met het beroepsonderwijs. Het Alfa-college werkt als enige beroepsonderwijsinstelling in Noord-Nederland op deze manier samen met Lorch Lastechniek Nederland en Kumoweld BV. Docenten van het Alfa-college krijgen specifieke training bij de Duitse hoofdvestiging van Lorch Lastechniek.