economie

01 okt 2008, 07:07

ABN AMRO Groningen langer in onzekerheid; Nederlandsche Bank geeft geen toestemming

Honderden medewerkers van het markante hoofdkantoor van ABN AMRO voor Noord-Nederland aan de Stationsweg in Groningen blijven langer in onzekerheid over hun toekomst. Dit onderdeel van deze bank zou niet mogen worden verkocht aan het consortium rond Fortis en zou naar de Deutsche Bank gaan. Maar de Nederlandsche Bank wil nog geen toestemming geven, zo meldt vanmorgen het Financieele Dagblad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Fortis laten weten dat de centrale bank vooralsnog geen beslissing zal nemen over de verkoop van diverse activiteiten van ABN AMRO aan Deutsche Bank. Het besluit zal pas worden genomen na een nadere beoordeling door DNB., aldus het bericht.

DNB verwijst naar de uitzonderlijke omstandigheden op de internationale financiele markten, de onzekerheid over de toekomstige aandeelhouder van ABN AMRO en de implicaties van deze onzekerheid voor alle betrokken partijen.

Fortis kondigde begin juli aan een aantal ABN Amro-activiteiten – waaronder Groningen - te zullen verkopen aan Deutsche Bank voor euro 709 mln in contanten. Het betrof commercial banking-activiteiten van ABN Amro, die Fortis op last van de Europese Commissie moest afstoten.

Destijds werd verwacht dat de transactie aan het begin van het vierde kwartaal van dit jaar afgerond zou worden, onder voorbehoud van de goedkeuring van DNB, de Europese Commissie en andere regelgevende instanties.

(www.fd.nl)