bereikbaarheid-verkeer

13 jul 2015, 11:11

Viaduct voor mens en dier in de maak bij Lewenborg

Viaduct voor mens en dier in de maak bij Lewenborg

Ter hoogte van Kardinge, bij Lewenborg, legt de aannemer de laatste hand aan de werkzaamheden voor het zogenaamde fietsecoduct.  Naar verwachting zal het viaduct voor de bouwvak klaar zijn. Het nieuwe fietsecoduct wordt niet alleen een oversteekplek voor fietsers, maar ook voor dieren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naast de nieuwe fietsstrook komt een 3,5 meter brede groenstrook, waarin bijvoorbeeld reeën, egels,muizen,padden,kikkers en vlinders de oversteek over de oostelijke ringweg kunnen maken. Aan beide kanten van de weg komen ‘faunarasters’. Deze afscheidingen leiden de dieren richting de ecopassages.

 

 

Net als de andere nieuwe viaducten, wordt de nieuwe fietsbrug deels naast de weg gebouwd. Het verkeer op de oostelijke ringweg wordt gevraagd om goed op te blijven letten tijdens de aanleg van het fietsecoduct. Om de veiligheid te waarborgen is het nodig om de wegaansluiting Lewenborg/Ulgersmaweg richting Hoogkerk in te korten. De invoegstrook zal hierdoor korter dan normaal worden.

 

 

Tijdens de werkzaamheden moeten fietsers van en naar Lewenborg gebruikmaken van een tijdelijke fietsbrug. De oude fietsbrug is in april afgesloten. Ook omwonenden kunnen enkele hinder ondervinden. Zij zullen rekening moeten houden met geluidsoverlast.