bereikbaarheid-verkeer

31 mrt 2015, 09:09

Vanaf 10 april tot 12 juni overlast bij aansluiting met Noordzeebrug

Vanaf  10 april tot 12 juni overlast bij aansluiting met Noordzeebrug

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de verhoging van de Noordzeebrug. Dat moet dit najaar leiden tot een zeer fraaie nieuwe brug en dito weg, maar voor het zover is zal het verkeer af en toe te maken krijgen met hinder. Zo is er van  tot 10 april tot 12 juni overlast voor verkeer het Groningen - Winsum-Lauwersoog (N361) bij de aansluiting met de Noordzeebrug . 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de periode vanaf 10 april tot 12 juni dient het verkeer op het traject Groningen met de aansluiting richting Winsum/Lauwersoog -  in beide richtingen rekening te houden met overlast vanwege tijdelijke verkeerslichten nabij de Winsumertunnel (N361 vlakbij Noordzeebrug). In de weekenden 10-13 april en  5-8 juni is de aansluiting vanaf Groningen met de N361/Winsum-Lauwersoog in beide richtingen afgesloten.

 

De werkzaamheden hebben te maken met de verhoging van de Noordzeebrug. Tegelijkertijd wordt de Winsumertunnel verlengd en gerenoveerd.
 

Weekendafsluitingen 10-13 april en 5-8 juni

 


Tijdens de weekendafsluitingen wordt het verkeer omgeleid via de N355 en N983 (Aduard, Wehe Den Hoorn). Voor beide weekenden geldt dat de werkzaamheden starten op vrijdagavond 19.00 uur en eindigen op maandagochtend 06.00 uur.  De afsluiting omvat het gedeelte vanaf de aansluiting Groningerweg/Boterdiepsbrug (noorderhogebrug) tot de aansluiting met de Tjardaweg/Oude Adorperweg.
 

Verkeerslichten
In de periode van 13 april tot 12 juni zal er in de Winsumertunnel één rijstrook beschikbaar zijn. Het verkeer krijgt daarom in beide richtingen te maken met verkeerslichten die om en om op groen komen te staan. Weggebruikers krijgen als advies mee om rekening te houden met extra reistijden.