Bereikbaarheid & Verkeer

Tijdens The Passion actuele verkeersinformatie van Groningen Bereikbaar via Twitter

De organisatie Groningen Bereikbaar haalt vrijwel alles uit de kast om het publiek donderdag te informeren over de verkeerssituatie in- en rond Groningen tijdens The Passion. Zo kunnen mensen zich onder meer via de informatiepanelen langs de snelwegen en provinciale wegen en Twitter voortdurend laten informeren over de verkeerssituatie in de stad.


Leestijd: 1 minuut

Paasevenement The Passion blijkt goed voor economie van Groningen
Paasevenement The Passion blijkt goed voor economie van Groningen

Groningen Bereikbaar is als organisatie opgericht om Groningen goed bereikbaar te houden, zeker tijdens de grote werkzaamheden aan ringwegen. Maar Groningen Bereikbaar doet nog veel meer, en houdt zich ook nu al bezig met het op tal van manieren bevorderen van de bereikbaarheid. Ook tijdens grote evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas enkele maanden geleden.

‘The Passion lokt donderdag ongeveer 15.000 mensen naar Groningen. Velen zullen met de fiets en auto komen, anderen met het openbaar vervoer. Via ons Twitterkanaal geven we voortdurend informatie over hoe ze de stad het beste kunnen bereiken. Op de website van The Passion is trouwens ook informatie daarover te vinden over de verschillende reismogelijkheden’, vertelt woordvoerder Douwe Vlot van Groningen Bereikbaar.

Groningen Bereikbaar zal samen met de gemeente en politie donderdag ook de binnenstad scherp in de gaten houden, om te zien of parkeergarages voldoende gebruikt worden, en hoe het staat met de drukte op de wegen.

Om belangstellenden te laten weten hoe ze de binnenstad donderdag het beste kunnen bereiken geeft Groningen Bereikbaar ook route-informatie op informatiepanelen, bijvoorbeeld langs de A7 of rond de ringwegen.

Twitter

Via Twitter kan men snel te weten komen of parkeergarages nog plaats hebben, of dat ze misschien vol zijn.

Deze meest actuele informatie kunt u binnen halen door Groningen Bereikbaar te volgen via Twitter:

www.twitter.com/@gronbereikbaar

Bloemenjaarmarkt

Overigens wordt er vrijdag tijdens Bloemenjaarmarkt ook een enorme drukte verwacht. Groningen Bereikbaar zal daarom ook tijdens bloemenjaarmarkt het verkeer informeren en sturen middels inzet van de informatiepanelen.