Bereikbaarheid & Verkeer

Statenleden willen extra afrit zuidelijke ringweg bij Hereweg zo maar niet opgeven

Leden van Provinciale Staten vinden dat er toch nog gekeken moet worden naar de mogelijkheid om een extra afrit te bouwen bij de Hereweg in de nieuwe zuidelijke ringweg.  Het betreft het initiatief van Stadjer Arthur Kamminga om wel een extra afrit op te nemen in het plan, zodat de buurt beter bereikbaar wordt.


Leestijd: 1 minuut

Statenleden willen extra afrit  zuidelijke ringweg bij Hereweg zo maar niet opgeven
Statenleden willen extra afrit zuidelijke ringweg bij Hereweg zo maar niet opgeven

Gisteravond bleek tijdens een vergadering van de Statencommissie Energie en Mobiliteit dat sommige Statenleden het niet eens zijn met het besluit van de stuurgroep om minder afritten aan te leggen in de nieuwe Zuidelijke Ringweg.

Volgens de Statenleden zou een extra afrit toch wel aantrekkelijk kunnen zijn om te voorkomen dat de binnenstad-oost afgesloten raakt.

Gedeputeerde Mark Boumans (VVD) liet weten dat een extra afrit door de stuurgroep juist werd afgewezen uit vrees voor meer sluipverkeer in de zuidelijke stadswijken. Ook bestaat het gevaar dat er vertraging ontstaat in het plan wanneer er toch een extra afrit komt. Dat zou wel een vertraging van een jaar voor het miljardenproject kunnen opleveren.

Vanavond komt de kwestie aan de orde in de Groningse gemeenteraad waar uiteindelijk het besluit moet worden genomen.