bereikbaarheid-verkeer

11 aug 2015, 14:02

Sontbrug - langste brug van Groningen - volgende week woensdag al open

Sontbrug - langste brug van Groningen -  volgende week woensdag al open

De Sontbrug wordt volgende week woensdag, 19 augustus, officieel geopend. Daarmee ontstaat een nieuwe, belangrijke verkeersader voor Groningen. Niet alleen zorgt deze met het Sontwegtracé voor een rechtstreekse verbinding van Meerstad met hartje Groningen. Maar ook is de brug van groot belang wanneer straks de zuidelijke ringweg wordt opgeknapt, en kunnen automobilisten dat tracee dan als alternatieve route nemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brug wordt een belangrijke verbinding voor iedereen die vanuit het oosten richting binnenstad wil. Dus bijvoorbeeld voor het verkeer van én naar Hoogezand en Meerstad. De Sontbrug ontlast daarmee dan dus de zuidelijke ringweg.

 

Er komt ook een busbaan over de brug. De 400 meter lange brug heeft een opvallende vormgeving: slank en transparant, met veel schuine elementen. Daarmee past de brug in het landschap.

Het beton werd overigens geleverd door de Betonmortel Centrale Groningen. Lees hier meer over de Betonmortel Centrale Groningen. (Ook bovenstaande foto is van deze website).

 

Gemeente Groningen is de opdrachtgever voor het Sontwegtracé én de Sontbrug.