bereikbaarheid-verkeer

31 jul 2015, 10:10

Sneller in de binnenstad dankzij derde autotoegang parkeergarage Boterdiep

Sneller in de binnenstad dankzij derde autotoegang parkeergarage Boterdiep

Parkeergarage Boterdiep krijgt dicht bij de Groningse diepenring een derde in- en uitrit voor auto’s. De nieuwe toegang is vanaf nu sneller te bereiken voor het verkeer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De parkeergarage werd al druk bezocht: mede door de ideale ligging van de garage ten opzichte van het centrum, het Infoversum en het UMCG. Daarnaast is het dagtarief van de parkeergarage erg gunstig voor de bezoekers.

De derde autotoegang maakte al deel uit van het gehele ontwerp, maar omdat er diverse ontwikkelingen boven de grond zijn, is er met de bouw van de derde toegang gewacht. Hier is men momenteel bezig met het herinrichten van het Boterdiep, waardoor de weg deels gestremd is. Dat zorgt wel voor enige verkeershinder, maar de parkeergarage blijft goed bereikbaar.

Nu duidelijk is wat de bedoeling is boven de grond, is er begonnen met de bouw van de derde- in en uitrit. Inmiddels liggen er plannen klaar voor de bouw van een jongerenhotel op dezelfde plek.  De nieuwe toegang wordt hierbij ingepast. Naar verwachting is de nieuwe ingang in oktober klaar voor gebruik.