bereikbaarheid-verkeer

17 aug 2015, 10:10

Sloop fietsviaduct Meedenpad verliep voorspoedig; Oostelijke ringweg is weer open

Sloop fietsviaduct Meedenpad verliep voorspoedig; Oostelijke ringweg is weer open

De sloop van het voormalige fietsviaduct Meedenpad is gunstig verlopen. De Oostelijke Ringweg kon zelfs zondagavond alweer open, terwijl dat voor maandagmorgen gepland stond. Nu de sloop is afgerond, kan worden begonnen met het nieuwe fietsecoduct.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Weggebruikers dienen in de week van 17 augustus rekening te houden met beperkte rijstroken ter hoogte van het gesloopte viaduct Meedenpad. Tijdens de bouw van het nieuwe fietsecoduct Meedenpad dienen de fietsers de omleidingsroute via Kardinge of via Beijum-Zuid te nemen, afhankelijk van de bestemming.

Bouw nieuwe fietsecoduct
De bouw van het nieuwe fietsecoduct Meedenpad duurt tot eind 2015. Daarbij kan af en toe hinder voor het verkeer optreden. Een gedeelte van het nieuwe fietsecoduct (het dek) wordt in de buurt van Kardinge - naast de Oostelijke Ringweg - gebouwd net als het nieuwe fietsecoduct van de Stadsweg. De rest vindt op de locatie van het oude fietsviaduct plaats. Het nieuwe fietsecoduct Stadsweg is klaar en wordt binnenkort op haar plek ingereden.

Het huidige Stadswegviaduct en het viaduct Meedenpad worden allebei vervangen en maken plaats voor modern vormgegeven fietsecoducten. Meer informatie is te vinden op de site van de aanpak van de ringwegen.