bereikbaarheid-verkeer

01 dec 2014, 10:10

Rij rond in het Groningen van 2030 – animatievideo’s tonen nieuwe zuidelijke ringweg

Wie wil zien hoe een deel van Groninger er over ruim vijftien jaar uit zal zien, kan een kijkje nemen op de website gewijd aan de aanpak van de zuidelijke ringweg, www.aanpakringzuid.nl  Daar zijn sinds enige tijd drie bijzondere animatievideo’s te zien, die een zo duidelijk mogelijk beeld van de toekomstige situatie proberen te geven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wie het lastig vindt om zich een goed beeld te vormen van hoe de nieuwe zuidelijke ringweg eruit gaat zien, moet beslist even kijken naar onderstaande drie animaties. De kijker volgt hierin een auto die in 2030 over de vernieuwde zuidelijke ringweg rijdt.

In de eerste animatie gaat de auto van de westelijke ringweg richting Assen, over het Vrijheidsplein en langs het Julianaplein.

In de tweede animatie rijdt de auto vanaf de A28 over het Julianaplein en door de verdiepte ligging, in de richting van Hoogezand.

De derde animatie toont een auto die de andere kant op rijdt, vanaf het Europaplein richting Drachten. Ook deze auto rijdt door de verdiepte ligging en over het Julianaplein.

Impressie
 

De animaties geven een impressie van het verkeerskundig ontwerp van de zuidelijke ringweg in 2030. De daadwerkelijke ruimte inpassing kan nog anders worden.

 

 

http://aanpakringzuid.nl/actueel/2014/rij-alvast-mee-over-de-zuidelijke-ringweg-2030/