bereikbaarheid-verkeer

01 jun 2015, 17:05

Plannen tunnel Paterswoldseweg en Boerhaaverotonde dinsdag op OOGTV

Plannen tunnel Paterswoldseweg en Boerhaaverotonde dinsdag op OOGTV

Er gebeurt veel om Groningen goed bereikbaar te houden. In de serie Komen & Gaan is er dinsdag op OOGTV uitvoerig aandacht voor enkele van deze ingrijpende maatregelen. Zo is er dinsdag onder meer aandacht voor de Boerhaaverotonde bi het Martniziekenhuis en de ongelijkvloerse kruising die bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De verkeersontsluiting van het Martiniziekenhuis.

 

Het is te druk op de Boerhaaverotonde, omdat verkeer vanaf de A28 en de A7 daar gebruik van maakt, onder andere om bij het Martiniziekenhuis te komen. Om te voorkomen dat de boel echt verstopt, wordt er voor het verkeer dat van de A7 komt bij de rotonde een bypass geplaatst, waardoor het makkelijker doorstroomt. Ook wordt - om de rotonde te ontlasten - het verkeer dat van en naar het ziekenhuis moet zoveel mogelijk via de Paterswoldseweg geleid.

 

 

Paterswoldseweg


De ongelijkvloerse kruising die bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg komt, vanwege de extra sneltrein naar Leeuwarden, die straks 1 keer per uur in beide richtingen gaat rijden.

 

 

Enquetes bij Hoofdstation


Vanaf morgen worden er enquetes gehouden bij de blauwe brug op het Hoofdstation. Hoe nuttig is deze straks nog, als de voetgangerstunnel er is? Studenten doen alvast een klein onderzoekje.

 


 www.oogtv.nl