bereikbaarheid-verkeer

29 mei 2015, 16:04

“Over 48 uur kan iedereen echt zien hoe de nieuwe Sontbrug er uit gaat zien!”

“Over 48 uur kan iedereen echt zien hoe de nieuwe Sontbrug er uit gaat zien!”

Vrijdagmiddag ging de eerste van de twee reusachtige delen van de Sontbrug te water. De onderdelen worden komend weekend vervoerd en in de brug geplaatst. Wethouder Verkeer, Paul de Rook, opende het megatransport op symbolische wijze. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe Sontbrug wordt met zijn lengte van 400 meter de langste brug van Groningen. Het grote bouwproject ligt goed op schema. De brug gaat in september open voor verkeer en vandaag werden de twee grootste beweegbare onderdelen van 350 ton per stuk op een ponton gehesen op het werkterrein van Machinefabriek Rusthoven.

Wethouder De Rook was blij met de snelle voortgang van de bouw van de nieuwe brug. “Ik wilde in eerste instantie met de fiets naar deze feestelijke bijeenkomst komen, maar het was moeilijk te bereiken. Het is maar goed dat de voltooiing van deze brug snel dichterbij komt.”

De Rook zei dat de brug goed past in de omgeving en dat het mooie ontwerp opvalt door zijn soberheid. Even later takelde de wethouder als symbool enkele platen richting het ponton. 

Stremming

Regiodirecteur van de BAM, André Andringa is ook blij met de vooruitgang: “De komende 48 uur gaan we dag en nacht bezig om de grote onderdelen te plaatsen. Iedereen kan over twee dagen zien hoe de Sontbrug er dan echt uit komt te zien!”

Het verkeer is dit weekend gestremd als de gevaartes worden geplaatst.