bereikbaarheid-verkeer

07 aug 2015, 09:09

Oostelijke Ringweg volgend weekend dicht

Een deel van de oostelijke ringweg is volgend weekend dicht. Het gaat om het gedeelte tussen Beijum-Zuid/De Hunze en Kardinge. De afsluiting duurt van vrijdagavond 14 augustus 19.00 uur tot maandagochtend 17 augustus 06.00 uur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er wordt dan begonnen met de sloop van het fietsviaduct bij het Meedenpad. Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Voor het bestemmingsverkeer geldt een aparte omleidingsroute.

 

Tijdens de bouw van het nieuwe fietsecoduct dienen de fietsers de omleidingsroute via Kardinge of via Beijum-Zuid te nemen, afhankelijk van de bestemming.   

 

De sloop van het huidige fietsviaduct vindt voor een gedeelte vrijdag 's nachts plaats. Vervolgens gebeurt het grootste gedeelte van de werkzaamheden zoveel mogelijk in het weekend overdag.

 

Na de sloop van het viaduct start de aannemer met de bouw van het nieuwe fietsecoduct Meedenpad. Deze werkzaamheden duren tot eind 2015. Daarbij kan af en toe hinder voor het verkeer optreden. Een gedeelte van het nieuwe fietsecoduct (het dek) wordt in de buurt van Kardinge - naast de Oostelijke Ringweg - gebouwd.
 

Het huidige Stadswegviaduct en het viaduct Meedenpad worden allebei vervangen en maken plaats voor modern vormgegeven fietsecoducten.