bereikbaarheid-verkeer

12 aug 2015, 19:07

Oostelijke Ringweg van vrijdagavond tot maandagochtend voor doorgaand verkeer afgesloten

Oostelijke Ringweg van vrijdagavond tot maandagochtend voor doorgaand verkeer afgesloten

Van vrijdagavond 14 augustus 19.00 uur tot maandagochtend 17 augustus  06.00 uur is de Oostelijke Ringweg tussen Beijum-Zuid/De Hunze en Kardinge afgesloten. Dan wordt begonnen met de sloop van het fietsviaduct bij het Meedenpad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Voor het bestemmingsverkeer geldt een aparte omleidingsroute via de busbaan tussen Kardinge en Beijum-Zuid.

Sloop Meedenpad


De sloop van het huidige fietsviaduct vindt voor een gedeelte vrijdag 's nachts plaats. Vervolgens vindt het grootste gedeelte van de werkzaamheden zoveel mogelijk in het weekend overdag plaats. Direct omwonenden krijgen hierover begin augustus per brief nadere informatie.  Na de sloop van het viaduct start de aannemer met de bouw van het nieuwe fietsecoduct Meedenpad. Deze werkzaamheden duren tot eind 2015. Daarbij kan af en toe hinder voor het verkeer optreden. Een gedeelte van het nieuwe fietsecoduct (het dek) wordt in de buurt van Kardinge - naast de Oostelijke Ringweg - gebouwd net als het nieuwe fietsecoduct van de Stadsweg.

Omleidingsroute fietsers


Tijdens de bouw van het nieuwe fietsecoduct dienen de fietsers de omleidingsroute via Kardinge of via Beijum-Zuid te nemen, afhankelijk van de bestemming.   

Nieuwe fietsecoducten


Het huidige Stadswegviaduct en het viaduct Meedenpad worden allebei vervangen en maken plaats voor modern vormgegeven fietsecoducten.

Voor meer informatie zie ook http://www.ringgroningen.nl/oostelijke-ringweg/deelprojecten/groenstructuur-en-fietsecoducten