bereikbaarheid-verkeer

08 apr 2015, 09:09

Oostelijke Ringweg van 17 tot 20 april afgesloten

Oostelijke Ringweg van 17 tot 20 april afgesloten

Vanaf vrijdagavond 17 april tot maandagochtend 20 april is de Oostelijke Ringweg bij Lewenborg afgesloten voor doorgaand verkeer.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het verkeer moet omrijden va de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Voor het bestemmingsverkeer geldt een aparte omleidingsroute. De afsluitingen gaan in vanaf vrijdagavond 17 april om 19.00 uur tot 20 april 06.00 uur in de ochtend.

De afsluiting heeft te maken met de sloop van het fietsviaduct aan de Stadsweg. Doorgaand verkeer kan dit weekend beter de omleidingsroute via de Westelijke en Noordelijke Ringweg nemen. Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via Lewenborg. 

Fietsbrug

Tijdens de werkzaamheden, die tot juli 2015 duren, komt er voor de Stadsweg een tijdelijke fietsbrug die pal naast het huidige viaduct komt te liggen. Zo kunnen fietsers gebruik blijven maken van deze route. In de avond van 17 op 18 april wordt deze tijdelijke fietsbrug geplaatst.

Het huidige Stadswegviaduct en het viaduct Meedenpad worden allebei vervangen en maken plaats voor modern vormgegeven fietsecoducten. Net als de andere viaducten worden de constructies kant-en-klaar aangeleverd.  Na de bouwvak, vanaf augustus, wordt het Meedenpadviaduct gesloopt. Hier komt geen tijdelijke fietsbrug. Fietsers die normaal gebruik maken van het Meedenpad, worden dan via het viaduct bij Kardinge omgeleid.