bereikbaarheid-verkeer

26 mei 2015, 16:04

Onderzoek naar bomen rond zuidelijke ringweg

Onderzoek naar bomen rond zuidelijke ringweg

Deze week is een begin gemaakt met een onderzoek naar bomen rond de zuidelijke ringweg, zo meldt de website aanpakringzuid.nl Tot en met vrijdag 12 juni voert Grontmij in opdracht van de gemeente Groningen onderzoek uit naar bomen in een aantal straten rond de zuidelijke ringweg. Het onderzoek brengt het effect van de aanleg van de nieuwe riolering op bomen in kaart.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze zomer starten de voorbereidingen voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Vlakbij de zuidelijke ringweg liggen honderden (drinkwater)leidingen, (elektriciteits)kabels en rioolbuizen. Veel ervan liggen op de plaats van de toekomstige werkzaamheden.

 

Daarom starten de gemeente Groningen en nutsbedrijven, zoals Waterbedrijf Groningen, Enexis en KPN en hun aannemers, binnenkort met het verleggen van deze kabels en leidingen. In aanloop naar deze werkzaamheden wordt de komende periode op een aantal plekken rond de zuidelijke ringweg voorbereidend onderzoek gedaan.Onderzoek


Het onderzoek dat op 25 mei start, brengt het effect van de aanleg van de nieuwe riolering op bomen in kaart. De werkzaamheden kunnen voor enige hinder zorgen bij het graven van proefsleuven rond enkele bomen. Grontmij voert de werkzaamheden uit in de Maaslaan, het Julianaplein, het Vrijheidsplein, de Expositielaan en de Donderslaan.