bereikbaarheid-verkeer

29 jul 2015, 11:11

Nieuwe parkeermogelijkheden door aanleg P+R-terreinen

Nieuwe parkeermogelijkheden door aanleg P+R-terreinen

 

Vanaf medio 2016 is Groningen twee P+R-terreinen rijker: aan de westkant van de stad bij Reitdiep en in het oosten bij Meerstad. Langs de N355, de provinciale weg vanuit Zuidhorn naar Groningen, gaat in de loop van 2016 het nieuwe terrein bij nieuwbouwwijk Rietdiep open. Tegelijkertijd start dan de aanleg van het P+R-terrein aan de Driebondsweg, tegen de Oostelijke Ringweg aan. Er komen dan ruim 400 nieuwe autoplaatsen bij.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het P+R-terrein bij Zernike, waar het verkeer uit de richting Zuidhorn tot nu toe gebruik van kan maken, staat vaak overvol omdat medewerkers van de onderwijsinstellingen en de studenten hier ook parkeren. Daarom biedt het toekomstige P+R-terrein bij de wijk Reitdiep 300 nieuwe plekken. Vanaf hier kan de reiziger met een luxe Q-linkbus naar het nieuwe busknooppunt bij het UMCG. Bij het UMCG kan men dan snel en gemakkelijk overstappen op een bus richting de binnenstad of rechtstreeks door naar het Europapark.

 

P+R Meerstad moet het gat tussen de P+R’s van Kardinge en de Euroborg opvullen. Het terrein komt langs de Driebondsweg, die parallel aan het Eemskanaal loopt. Wie hier zijn auto stalt, kan via de Q-linkbus snel het UMCG, de binnenstad of het Hoofdstation bereiken. Doordat dit najaar de Sontbrug open gaat voor verkeer, ontstaat er een snelle verbinding tussen de oostelijke ringweg en het oostelijke deel van de binnenstad. Het nieuwe P+R-terrein biedt dan een uitkomst voor bezoekers uit de richtingen Hoogezand en Delfzijl.

 

Beide terreinen worden uitgerust met panelen met actuele informatie over de bustijden, een overdekte wachtruimte, fietsenstallingen en toiletten. Dankzij informatiepanelen die langs de N355 bij Zuidhorn en de A7 vanuit Hoogezand komen te staan, kunnen automobilisten zien of er nog vrije parkeerplekken op het P+R-terrein zijn.

 

Bron foto: www.ovmagazine.nl