bereikbaarheid-verkeer

26 aug 2015, 21:09

Minister Schultz geeft startsein voor verdubbeling deel N33 tussen Zuidbroek en Appingedam

Minister Schultz geeft startsein voor verdubbeling deel N33 tussen Zuidbroek en Appingedam

Minister Schultz van Heagen (Infrastructuur en Milieu) heeft de Startbeslissing ondertekend voor de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Het gaat om een traject van ruim 20 kilometer waarbij de weg verdubbeld wordt van 1x1 naar 2x2 rijstroken. De aanleg begint in 2018. De verbrede weg is in de periode 2020-2022 klaar. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De minister heeft de Startbeslissing woensdag naar de Tweede Kamer gestuurd, waarmee het project formeel is gestart. De N33 ontsluit de Eemsdelta met Duitsland en de rest van Nederland. Eerder al is de weg tussen tussen Assen en Zuidbroek verdubbeld en is er op de kruising met de A7 een klaverblad aangelegd.

 

De verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam zorgt voor een nog betere bereikbaarheid van de regio en de havens van Delfzijl en de Eemshaven. Daarnaast wordt de weg veiliger voor het verkeer.  

 


De verbreding van de weg kost 100 miljoen euro. De provincie betaalt 89 miljoen euro en het Rijk 11 miljoen euro. Daarnaast draagt het Rijk voor het beheer en onderhoud tot en met 2028 4 miljoen euro bij.