bereikbaarheid-verkeer

31 mrt 2015, 20:08

Maatregelen op ring Groningen na ongeluk nabij bedrijventerrein Witte Lam

Maatregelen op ring Groningen na ongeluk nabij bedrijventerrein Witte Lam

De provincie Groningen gaat de tijdelijke verkeerslichten op de Noordzeeweg bij  het bedrijventerrein het Witte Lam  aanpassen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naast de  verkeerslichten in de berm  komen er ook verkeerslichten boven de weg te hangen. Hiermee wordt de zichtbaarheid voor het verkeer vergroot en worden mogelijke ongelukken voorkomen.

Aanleiding is het ongeluk dat afgelopen weekend heeft plaatsgevonden.  Ondanks dat extra maatregelen niet vereist zijn, heeft de provincie Groningen ervoor gekozen om de zichtbaarheid van het kruispunt te vergroten.

 

Tijdelijke situatie


De tijdelijke situatie bij het Witte Lam bestaat sinds mei 2014. Eind 2014 is er op deze plek een aantal ongelukken gebeurd. Uit  analyse bleek dat de ongelukken waarschijnlijk waren veroorzaakt door onoplettendheid van de automobilist.
De ontruimingstijd (de tijd tussen groen en rood licht) van de verkeerslichten is toen aangepast.  Daarnaast is er extra aandacht voor de verkeerssnelheid op de Noordelijke Ringweg. Ondanks het herhaaldelijk wijzen op de maximumsnelheid van 50 km per uur wordt hier nog steeds te hard gereden.

Voor meer informatie zie ook  www.ringgroningen.nl