bereikbaarheid-verkeer

01 mei 2015, 09:09

Informatiemarkt over extra sneltrein Groningen Leeuwarden

Op dinsdag 12 mei vindt er een informatiemarkt plaats over het project Extra Sneltrein Groningen - Leeuwarden. Op de markt is info over de nieuwe dienstregeling, maar ook over de maatregelen die nodig zijn om de extra trein te laten rijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op dit moment rijden er tussen Groningen en Leeuwarden twee stoptreinen en één sneltrein per uur. Deze treinen kunnen het groeiend aantal reizigers in de spits niet meer aan. Daarom komt er in beide richtingen één extra sneltrein bij. Hierdoor rijdt er tussen Groningen en Leeuwarden elk kwartier een trein. Ook wordt de kwaliteit van de aansluitingen op de trein en de bus verbeterd.

 

Om de extra sneltrein te kunnen laten rijden, worden verspreid over de hele spoorlijn een serie maatregelen genomen. Bij de overweg aan de Paterswoldseweg komt bijvoorbeeld een onderdoorgang, met een fietspad en voetpad aan beide kanten. Tussen Hoogkerk en Zuidhorn wordt het spoor over acht kilometer verdubbeld en bij station Zuidhorn komt een keerspoor.

 

De informatiemarkt vindt plaats op dinsdag 12 mei van 19.30 tot 22.00 uur in het Augustinuscollege, Admiraal de Ruyterlaan 37 in Groningen. Er zijn medewerkers van de provincie Groningen, ProRail, Groningen Bereikbaar en de gemeente Groningen aanwezig om vragen te beantwoorden.