bereikbaarheid-verkeer

07 mei 2015, 11:11

Hoe houdt Groningen het verkeer in de gaten? Videoreportage op OOGTV vanuit Verkeerscentrale

Automobilisten zijn zich er niet van bewust, maar mochten zij een ongeluk veroorzaken op een van de ringwegen, dan zijn hulpverleners er snel bij. Niet alleen kunnen zij zelf dan snel worden geholpen, ook kunnen er dan onmiddellijk maatregelen worden genomen om verkeershinder te voorkomen en Stad bereikbaar te houden. Hoe dat gebeurt, dat is te zien in een videoreportage die te zien was op OOGTV, uit de serie Komen & Gaan,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er gebeurt zeer veel om Groningen goed bereikbaar te houden en te voorkomen dat er files ontstaan. Wat niet iedereen weet is dat het verkeer in- en bij Groningen voortdurend met camera’s in de gaten wordt gehouden vanuit Wolfheze. In de serie ‘Komen en Gaan’ besteedde OOGTV er dinsdag uitvoerig aandacht aan.

 

Programmamaakster Margriet Westerhof: ‘We waren op bezoek in de verkeerscentrale in Wolfheze, van waaruit het verkeer in Noord en Oost Nederland wordt geregeld. We volgen een weginspecteur van Rijkswaterstaat tijdens een thuiswedstrijd van FC Groningen - hij staat in direct contact met de verkeerscentrale en we laten onder andere zien hoe de communicatie tussen Wolfheze en de weginspecteur van dienst verloopt’.

 

 Ook waren de programmamakers bij het plaatsen van een DRIP, een dynamisch route informatiepaneel, aan de A7, tussen Westerbroek en de stad. Ook deze zwarte ledpanelen naast of boven de weg worden aangestuurd vanuit Wolfheze.