bereikbaarheid-verkeer

10 aug 2015, 11:11

Herewegviaduct weer open voor autoverkeer

Herewegviaduct weer open voor autoverkeer

Het is gelukt: de opknapbeurt van het Herewegviaduct is afgelopen weekend afgerond. Zoals op bijgaande foto’s is te zien, kan het verkeer er weer gebruik van maken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om de laatste punten op de i te zetten werd het viaduct afgelopen weekend volledig afgesloten. Dus ook ook voetgangers en fietsers konden niet via het Herewegviaduct en moesten omlopen of -fietsen via bijvoorbeeld het Emmaviaduct.

Al sinds 13 juli werd er hard gewerkt om het Herewegviaduct in augustus weer een frisse start te geven. De rijbaan kreeg een nieuwe laag geluidwerend asfalt en er kwam betere afwatering. Verder werden de leuningen en het metselwerk van het viaduct opgeknapt. Tijdens deze werkzaamheden konden fietsers en voetgangers nog wel op een aangepaste manier over het viaduct komen.

Het viaduct kreeg afgelopen weekend over de volledige breedte een nieuwe asfaltlaag en nieuwe belijning. Het Herewegviaduct is een essentiële schakel in een van oudsher al belangrijke verbinding vanuit zuidelijke richting van en naar de binnenstad. Dagelijks maken ruim 10.000 fietsers en 15.000 auto's van het viaduct gebruik. Het viaduct is een belangrijke schakel voor bus- en hulpverleningsverkeer. Naast de verkeersfunctie heeft het viaduct een belangrijke historische waarde. De natuurstenen trappen en hekwerken zijn formeel beschermd door hun status als monument.

 

(Foto onder: Joop Nijhof).